torsdag, februar 02, 2006

Flopsy behandler Tom Waits

I går var Flopsy på "datakurs" på jobben, siden vi snart skal ta i bruk en ny og oppdatert versjon av det journalprogrammet vi bruker idag.

Kurset var helt ok det, men skikkelig gøy ble det ikke før vi fikk prøve oss på egen hånd. Oppgaven var å opprette en ny pasientjournal, med tjenestevedtak, kartlegginger og journalnotater. Her følger et lite utdrag av mine herjinger:

Navn: Waits, Tom
Født: 07.12.49 00000
Adresse: Et eller annet sted i California

Situasjon:
Bruker har pådratt seg en nevrologisk sykdom. Dette medfører at han opplever ufrivillige bevegelser i armer og bein. Situasjonen forverres i konsertsituasjoner, ofte opplever han at også ansiktet blir affisert, i form av ufrivillige grimaser. Han strever også med uttalen av enkelte ord, og kan noen ganger være vanskelig å forstå. Det søkes derfor om en kartlegging og vurdering hos kommunal fysioterapeut.

Tiltak:
Kartlegging av nåværende funksjonsnivå.
Vurdering av hjelpemiddelbehov.
Informasjon og tilrettelegging av konsertsituasjonen

Journalnotat:
Tom Waits er 56 år gammel. Han bor sammen med sin kone og deres tre barn, og han jobber som artist. I 2006 fikk han påvist nevrologiske problemer, men har foreløpig ikke fått noen klar diagnose. Han vil bli videre utredet hos nevrolog, logoped og psykolog.

Undersøkelse hos fysioterapeut idag. Det ses en noe foroverlutet kroppsholdning, og han har en lang og noe hengslete kropp. Gangfunksjonen er litt stakkato, og han har til dels mye medbevegelse i armene når han går. Han er ikke avhengig av hjelpemidler til forflytning. Han har ufrivillige bevegelser i armene, og også tendenser til grimaser i ansiktet.

Herr Waits opplever ikke selv armbevegelsene som problematiske, men forteller at han noen ganger er uheldig og slår ned ting. Dette er i hovedsak et problem under konserter. Han opplever også at de tidligere nevnte konsertene tapper ham for krefter, og at dette kan være et problem i forhold til dagliglivet ellers.

Videre tiltak: Det forsøkes med et treningsprogram for ham, for å se om det er mulig for ham å få bedre kontroll over armene. Det vil også bli søkt om en arbeidsstol på Hjelpemiddelsentralen, slik at han kan få avlaste kroppen under konsertene sine, slik at han får mer overskudd og energi i hverdagen.

Ah...datakurs er gøy dere :-)


6 Comments:

Blogger fr.martinsen said...

Ha ha, medbevegelse, jeg ser det for meg. Jeg visste ikke at det er noe som heter det.

Men jeg tror ikke det er samfunnstjenlig å send Waits til psykolog.

11:58 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Du tror ikke at i hvertfall psykologen ville hatt stort utbytte av det da?

4:58 a.m.  
Blogger Flopsy said...

Det tror jeg sikkert. Men det er nok best å la mannen ha demonene sine i fred...om ikke annet så for å sikre kvaliteten på platene hans ;-)

8:24 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Skremmende god beksirvelse, i grunnene. Men hvis du eller andre får kurert ham, da skal dere få med meg å gjøre! Da bli det jihad! ;-)

10:52 a.m.  
Blogger Flopsy said...

Hehehe...skal prøve å holde mine klamme terapeut- fingre fra fatet ja ;-)

Og hvem vil vel egentlig endre på TW? Kroppsholdningen, armbevegelsene og stemmen- de er alle med på å gjøre TW til den fascinerende skikkelsen han er.

En befriende kontrast til mainstream-boyband-solarium-treningsstudio-utseendet forøvrig...

11:31 a.m.  
Blogger Flopsy said...

Jepp, det er jo derfor jeg liker deg vettu ;-)

10:58 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home