søndag, januar 15, 2006

En liten kveld i Narnia

Fredag var det tid for kino. "Narnia" var endelig kommet til Høljebyen, og Sprettkanorten var trygt plassert hos bestemor og bestefar. Alt lå med andre ord godt til rette for en behagelig start på helga.

Kinosalen var nesten full, og stemningen var god. Flopsy var litt lei seg for at hun ikke hadde fått kjøpt seg smågodt og cola, men sånn er det når den litt dysfunksjonelle kafeterian på samfunnshuset ikke har kortterminal. Men skitt au, jeg har ikke vondt av å avstå fra tomme kalorier, selv på fredager.

Filmen rullet igang, og forventningene var høyst tilstedeværende. Jeg er jo en av dem som faktisk liker Narnia-bøkene rimelig godt, etter å ha lest dem en gang i barndommen. Jeg har også sett BBC-serien en del ganger (bestemor har den på DVD), og liker også denne, til tross for manglende tekniske effekter. Men så har jeg alltid vært mer opptatt av karakterer og historie enn av effekter, og i så måte er ikke BBC-versjonen sååå grusom- synes nå jeg da.

Men ca halvveis i filmen skjedde det noe rart- plutselig var det et kjempehopp i handlingen, og det var tydelig at her hadde det blitt hoppet et godt stykke frem i filmen. Det ble etterhvert høylytt mumling i salen, og Hjorthen- som er på hjemmebane på kinoen- gikk ut for å sjekke tilstanden. Det som hadde skjedd var at filmen var blitt spleiset feil sammen. Dette er ikke noe som kan ordnes på sekundet, og resten av visningen ble derfor avlyst. Temmelig kjedelig, selv om alle ble tilbudt ny billett.

Men hva synes jeg så om filmen; dvs det av den jeg fikk sett? Tja, den beveger seg veldig nærmt boka, og tar seg få friheter. Bildene er stort sett flotte, og effektene er mer enn gode nok for mitt bruk- selv om snøen i Narnia så litt vel kunstig ut. Ungene klarer seg noenlunde greit; særlig den lille Lucy er talentfull. De andre får kanskje litt lite å spille på? Heksa Hvit er kjempeflott, og det lille vi fikk se av løven Aslan var også imponerende. Men filmen bruker litt lang tid på å komme skikkelig igang, og den er som sagt lite original i forhold til boka (og også i forhold til BBC- serien). Mer har jeg vil ikke å si, i og med at det ble en litt amputert film. Satser på å få sett den igjen på onsdag, hvis det ordner seg med barnevakt.

Men men, fredagen var nå ikke helt bortkastet da. Vi gikk nemlig ikke hjem, men først på pizza-sjappa og så på den lokale puben Hjørnevikbua. Der hadde de god drikke, nemlig et mørkt juleøl fra Hansa. Mmm, mørkt øl er stort sett mye bedre enn lyst, og nå fikk jeg lyst å reise til England igjen; selv om vi egentlig er enig om å reise et annet sted denne sommeren. Vi får nå se, ingenting avgjort foreløpig :)

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Minner meg om den gangen Trondheim filmklubb viste Videodrome (Cronenberg). Omtrent en halvtime ute i filmen, da uhyggen begyne å bygge seg opp, røyk filmen. Ok, slikt skjer. Etter en alt for lang pause begynte den igjen, men nå gikk den opp-ned og baklengs. Det ble litt for rart, selv for en Cronenberg-film. Så den forestillinga ble stoppet. Ellers husker jeg et par sånne feilkoblinger som det du beskriver også.. Blir jo en ny vri på filmer man har sett før i alle fall..

Og en gang klarte jeg og en kompis å stoppe en film (Blood Simple), fordi han, som hadde sett filmen før, insisterte på at et langt stykke manglet. Han fikk støtte fra flere i salen, og til slutt fikk vi pengene igjen... Etterpå oppdaget vi at det som manglet, manglet fordi norsk filmkontroll ville det slik... ;-)

10:44 a.m.  
Blogger Flopsy said...

Liker det nye bildet ditt Hjorth! Ligner til og med ikke så rent lite...

Uff ja, litt kjedelig å kun få se halve Narnia. Men bedre at filmen ble stoppet enn å se resten i feil rekkefølge. Skjønt, det kunne jo vært litt komisk kanskje? Litt sånn; gjett hvilken rekkefølge disse scenene skulle vært i?

Hehe...god historie det med filmkontrollen. Den var nok litt hardere med saksa i tidligere tider ja. Godt det er slutt på den tida, må holde at man setter aldersgrenser på sakene.

8:50 p.m.  
Anonymous Anonym said...

en maler, tror det var Kadinsky, ble en gang så begeistret da han fant et nyt og utrolig bra maleri i arbeidsrommet sitt. Det viste seg fort at det var et av hans gamle som sto opp-ned, men det gjorde ikke gleden over en nytt bilde han aldri hadde sett før mindre. Så kanskje vi burde se filmer i annen rekkefølge av og til, kanskje noen til og med ville bli bedre?

... dumt med halve filmer, ja... Lurer på om jeg får sett hele HP og Ildbegeret noengang...

3:39 p.m.  
Blogger Flopsy said...

Hørte rykter om at du av naturlige grunner gikk glipp av slutten ja. Tja, den kommer jo på dvd i mars, så kanskje muligheten byr seg da?

Synes forøvrig dette er den beste HP-filmen så langt. Og sånn utenom Alan Rickman (knegg knegg), så er unge Ronny en suveren karakter.

Men selv ligner vel Flopsy og Hjorth mer på Herr og Fru Weasley...

9:09 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home