søndag, november 26, 2006

Hvem, hva, hvor?


Mye har vært sagt om Eli Hagen den siste tiden, sannsynligvis mer enn nok. Men jeg klarer jo ikke helt å dy meg likevel. Jeg har ikke lest boka hennes, og kommer neppe til å gjøre det heller. Med mindre den skulle dukke opp i gratis versjon rett foran nesa mi. Lite sannsynlig det, selv om det jo snart er jul.

Men altså. Eli Oddveig Engum Hagen, født 1947 på Dombås, gift med Carl, elskerinne, hustru og sekretær...eller noe i den duren. Hva er egentlig problemet hennes? Hvorfor så bitter? Hvorfor så sur?

Flopsy har svaret, etter å sett henne litt for mange ganger på tv den siste uka. Eli Hagen passer ikke inn noen steder. Hun kommer fra tettstedet Dombås, og prater innimellom en slags variant av Gudbrandsdalsdialekten. Dette gjør henne til dels folkelig, og det kan jo være kjekt i et parti som har begrepet "vanlige folk" som sin store favoritt.

Men Eli er liksom ikke helt fornøyd med å være folkelig. Hun vil være fin frue også, nemlig. Er hun ikke gift med selveste Carl Ivar kanskje? Det er jo nesten som å være kongelig det, er det ikke? Dermed så legger hun om til hovedstadsdialekt, setter opp håret, går på gallamiddager og skriver bok.

Problemet er bare at den folkelige Eli og den snobbete Eli ikke helt passer sammen, og at den egentlige Eli ikke helt vet hvilken utgave hun skal bruke til en hver tid. Dermed veksler hun på å si ikke og ikkje, gjerne i samme setningen. Og hun veksler på å klage over at hun får pepper for hårsveisen sin, samtidig som hun karakteriserer Erna Solberg som sjuskete i tøyet.

Flopsy tror at Eli egentlig kunne vært en hyggelig dame fra Dombås, men at ambisjonene hennes gjør henne til en fryktelig nedlatende og sutrende kjerring fra Nøtterøy (?) i stedet ;-)


3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jeps!, det lukter kaffi-kjerring lang vei.

7:13 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Eli Hagen er nifs. Men også litt komisk. Hadde vært perfekt i en skrekkfilm.. kanskje en splattter-b-film av noe... en modernisert utgave av Bride of Frankestein?!

3:26 p.m.  
Blogger Flopsy said...

Enig, hun er både nifs og komisk på en gang. Går rett i offerrollen (stakkars meg og Carl, alt vi har måttet tåle), samtidig som hun spyr ut eder og galle.

Jupp, tror hun hadde gjort seg i en splatterfilm, selvfølgelig som monsteret.

12:58 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home