onsdag, februar 08, 2006

Ungdommen nå til dags

Tidligere i kveld hadde jeg en svært urovekkende telefonsamtale med min yngre søster. Det var til og med hun som ringte. Og hun ringte til og med så lenge at jeg rakk å ta den. Bare dette er grunn til bekymring. Som regel ringer hun kun lenge nok til at jeg rekker å se navnet hennes på displayet. Da må selvfølgelig jeg ringe henne opp igjen, og hun kan prate gratis. Hun går jo tross alt ikke på Norges Handelsshøyskole for ingenting...

Men altså. Lillesøster lever det glade liv som student i storbyen Bergen. Der bor hun på et knøttlite rom i noe som visstnok skal være en studentblokk. Hva hun driver med på fritiden, vet jeg ikke så veldig mye om. Jeg tror nok hun vil ha noen ting for seg selv; eldre søstre kan visst være både nysgjerrige og fryktelig irriterende. Så jeg har levd litt i mørket, og forestilt meg at hun hadde alminnelige, sunne student-interesser. Slik som øl-drikking, kino-gåing, pizza-spising og sjekking.

Samtalen i kveld var i så måte urovekkende. Veldig urovekkende. Hun ville kun prate om den nye boka hun har kjøpt seg. Og det var ikke en hvilken som helst bok heller. Importert til og med, helt fra Amerika. Og med følgende, bekymringsfulle tittel:

"Six feet under: the Graveyard Guide to Minnesota"

Er det rart jeg er litt redd? Min oppfordring til dere må derfor være å gi ungdommen god og tidlig tilgang på alkohol og porno, før slektsforskningen tar dem. Da er det nemlig skikkelig kjørt; og alle lommepengene går med i bygdebok-sluket. Ikke si at dere ikke ble advart!


10 Comments:

Blogger shecat said...

Pinlig å innrømme det, men jeg har vært hekta til tider selv. Det går i bølgedaler.

Jeg pleier å se meg lett nervøst over skulderen når jeg spør etter Herøyboka eller Bygdebok for Sula på biblioteket. Bibliotekaren ser like rart på meg hver gang. En gang tilbragte jeg tilogmed en hel lørdag formiddag foran mikrofilmleseren på Ålesund bibliotek. Hysj, ikke si det til noen.

12:31 a.m.  
Blogger lotten said...

Kremt, min bestefar betrodde meg familiens slektsbok da jeg var 10-11 år fordi jeg var så fascinert av den og ville oppdatere den. Hvilket jeg også gjorde...
I det siste har jeg vært litt bitter fordi en onkel fra den andre siden av slekta har prestert å rote bort slektsboka til Modernfamilien...
Kremt.

12:48 a.m.  
Blogger shecat said...

Yiiiha! Vi er flere!

Snart kommer vi til å formere oss og befolke hele jordkloden (altså - ikke lotten og jeg da men... tror jeg)

:)

2:20 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Slektsforsking er skremmende. Og farlig! Før du vet ordet av det, har du en storfamile av overvektige, kanononkonservative kristenfundamentalistiske norskamerikanere på besøk, og de har tenkt å være lenge!

Kirekgårder, derimot, DET er stilig! Kanskje det er kirkergårder lillesøster er interessert i, ikke slektsforskning?

Kanskje dette kunne interessere henne:
http://www.findagrave.com/
http://www.hollywood-underground.com/index.htm
http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,3604,1595939,00.html

9:01 a.m.  
Blogger Flopsy said...

Hehe..jeg har nok vært bitt av denne basillen siden min pure ungdom selv, jeg ;-)

Jeg har til og med hatt besøk av kristenfundamentalistiske USA-slektninger med blått hår og Bush- patriotisme. Til tross for dette, var de faktisk forbausende hyggelige..hehe.

9:23 a.m.  
Anonymous Anonym said...

he he.. har også hatt veldig hyggelige norskamerikanske besøk. hyggelige om enn litt fremmedkulturelle i all deres amerikanske norskhet (mye norskere enn alle norske i Norge, liksom);-) Men noen slektninger slutta visst helt med slektsforskning etter et sånn besøk? Ble i alle fall mye mer diskret ;-)

Nei, kirkegåder er trygger. Fascinerende små glimt inn i historie og kultur. (Og de som ligger der plager i alle fall ingen.) Kan faktisk finne på å rusle meg en liten tur på kirkegården når jeg besøker et sted, hvis jeg får tid.. morbid?

11:00 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Hehe... Bra at det ikke bare er meg :-)

Jeg er forøvrig en hyppig gjest på www.findagrave.com :-)
Og kjære søster, jeg har andre interesser også. I kveld har jeg planer om å innta et par mørke øl på Scotsman :-)

Det hender faktisk at jeg shopper også(En halvtimes tid iallfall før jeg havner på Platekompaniet). Så når jeg kommer hjem neste gang har jeg med et par tøffe Spiderman sokker til Sprettkanorten og hans lille venninne ;-)

Lillesøster Kanin

11:46 a.m.  
Blogger i1277 said...

Scotsman sier du, i dag?

5:38 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Hjorthen: Må skjerpe meg med sjekkingen ja, kan jo ikke bare forske slekt og spille innebandy ;-)

i1277:Satser på Scotsman i kveld ja :-)

Lillesøster kanin

6:08 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Hjorthen:Lar man seg ikke avskrekke av Graveyard guider lar man seg ikke avskrekke av noe ;-)

Det var forøvrig bra liv på Scotsman i går :-)

Lillesøster kanin

1:20 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home