fredag, september 08, 2006

Grønne forviklinger

Se for dere en lørdagskveld i et helt vanlig husbankhus fra 70-tallet. Huset ligger i et godt innarbeidet boligområde, i en liten grend ikke så langt fra Høljebyen. Her bor foreldrene til Flopsy. De er stille og snille mennesker, og de har et stort fjernsynsapparat. 36 tommer, med tilhørende parabol på verandaen.

Her sitter de altså, i stua si. Det er lørdagskveld, og fjernsynet står på. Reklamene flimrer over skjermen. Etter en stund dukker det opp en reklame som Flopsy sin mamma synes er ganske morsom. Den viser en vennegjeng som sitter ved et pyntet bord og spiser diverse retter. En dame ber en mann om å sende henne guacamolen. Han aner ikke hva guacamole er, men redder seg iallefall delvis i land ved å følge blikket hennes. Han aner fred og fare, men så spør damen om salsaen også....huff og huff. Alle ser på ham. Han får ikke noe hjelp denne gangen, og sender selvfølgelig feil sak.

Mammaen til Flopsy synes denne reklamen er veldig morsom. Hun er oppdatert på matfronten, og ville selvsagt ikke hatt problemer med å sende guacamolen. Hun ser på Flopsy sin pappa og sier: "Hehe, den reklamen der var ganske festlig". "Joda, sier Flopsy sin pappa. Men hva er egentlig sånn derre guacamole? Er det sånn som ligner på agurk?".

Vi lurer fortsatt på hvordan han tror salsa ser ut....

(Til opplysning; Flopsy sin pappa er som dere skjønner ingen stor ekspert på frukt og grønt. Under en sjelden ekspedisjon i fruktdisken på 90-tallet en gang, klarte han å kjøpe squash i stedet for agurk. Fort gjort...)

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hi hi! Det er ikke så greit da! ;)

2:49 a.m.  
Blogger Flopsy said...

Nei, det er ikke så greit. Særlig ikke når man synes squash er kjempeeksotisk ;-)

Men men, det finnes jo mye nytt i fruktdiskene nå for tiden, og jeg kan jo skjønne at folk mister oversikten. Men akkurat avocado og squash begynner vel å bli gamle kjente for de fleste av oss.

11:44 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Veeeel, er ikke mer enn et par uker side kassadama på Obs! var usikker da jeg kom med både avocado og squash... Og selv en såpass trad butikk som nevnet Obs! selger jo ting jeg ikkke vet navnet på nå..

9:19 a.m.  
Blogger VamPus said...

Nuvel, en nordmann i spania ville nok fått seg en overraskelse dersom han/hun bestilte salsa - for det betyr ganske enkelt saus. Salsa Bernaise, f.eks. Det vi serverer som salsa ville jeg tippe het "salsa de tomates" eller noe sånt. Men guacamole er egennavnet på.. guacamole..

7:06 a.m.  
Blogger Flopsy said...

Tb: Du har nok rett i det. Har ikke stålkontroll på alt det nye jeg heller. Men akkurat salsa og guacamole kan jeg; de er vel ikke nykommere lenger.

Vampus: Du har selvfølgelig rett, salsa betyr saus på spansk. "Vår" salsa (altså tomat/løk-varianten) har jeg også sett omtalt som "picante".

Men her på haugen betyr vel salsa mer eller mindre "passe vond saus på glass, som man har over den mexicanske Toro-maten de har i butikken".

1:57 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home