søndag, november 07, 2004

Berømte Brann fra Bergen!

Brann er norgesmester i fotball i 2004!!! Og det etter å fullstendig ha tatt rotta på Smartklubben Lyn. 4 mål på 13 minutter, og bort med dem! Vi så det nesten helt fra starten; Lyn hang ikke med på tempoet til Brann, og klarte aldri å få igang spillet sitt. Og når herrene Sæternes og Winter utgjør angrepet til Brann, så hjelper det ikke at Atle Brynestad har tjukk lommebok og at Finn Bjelke er en sympatisk fyr...Byen er Bergen og laget er Brann!

Her i heimen har stemningen derfor vært høy i ettermiddag; undertegnede var nok en smule skeptisk og forsiktig på forhånd. Man vet liksom aldri med Sportsklubben Brann og cup-finaler...det pleier å ende med gråt og tenners gnissel, og krigstyper i Bergens Tidende, hvor treneren anmodes på det sterkeste om å fratre sin stilling så det går an å vinne noe neste sesong. Akkurat det tror jeg Mons Ivar Mjelde slipper å bekymre seg over nå. Mål-Mons så jo faktisk enda mer happy ut enn spillerne gjorde. Jammen godt at mannen fikk en sjanse til, etter en litt treig start som trener.

Anyway, det er 22 år siden forrige cupmesterskap, og 31 år siden forrige seriemesterskap, så idag kan hele Bergen og halve Vestlandet feire! Det har vi fortjent, etter mange lange år med lidelse, økonomiproblemer, kvalikkamper og keepertabber...Dette er historie, og neste år tar vi jaggu seriemesterskap også! Eller kanskje ikke *ss*

Det bør jo kanskje nevnes at Lyn gjorde det lett for oss idag, med nervøst og tafatt spill, blottet for fremdrift og Tempo. Det fungerte ikke hverken offensivt eller defensivt, og hvor i alle dager var Leo? Og Lustu? Sånn går det når man går ut høyt og påstår at Sæternes ikke er all verden...hehe.

Til slutt vil jeg bare håpe at resten av Norge viser litt overbærenhet med bergenserenes gledesrus. Og til de som tror at bergensere er arrogante og liker å fremheve seg selv til en hver tid: dere tar feil. Det er ingen som er så selvironiske som bergenserne. Hvem ellers vil kunne synge høyt om at forrige seriemesterskap var i 1963?

Heia Brann!!


1 Comments:

Anonymous Anonym said...

INGEN gledesrus har vel noen gang vært mer sjarmerende og mer fortjent enn bergenserenes seiersrus etter denne cupfinalen! Norges i øyeblikket morsomste fotball-lag vant, uhyre fortjent, noe for første gang på en generasjon! Skulle man ikke bli beruset av glede, og gjerne øl også, i sådann stund?! :-)

10:32 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home